Brita kook

Poes üsna isuäratava välimusega kook. Kas selle tegemine ise osutuks üle jõu? Kindlasti mitte. Ja üüratult kalliks ka ei lähe.

Niisiis, taigen:
3 munakollast
1 muna
150 g võid või margariini
150 g suhkrut
50 ml piima
150-200 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut

Besee:
3 munavalget
200 g suhkrut
(1 tl vanillisuhkrut)
kaunistuseks mandlilaaste

Täidis
400 ml rõõska koort
2 tl vanillisuhkrut
maasikaid, vaarikaid

Valmistamine.
Munakollased vahustada suhkruga ja lisada sulatatud või või margariin, piim ja jahuga segatud  küpsetuspulber ja vanillisuhkur
võib ka vahustada või või margariin suhkruga, lisada edasi vahustades ükshaaval munakollased ja  muna ning segada hulka piim, jahuga segatud  küpsetuspulber ja vanillisuhkur
Taigen määrida ühtlaselt suuremale küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

Jätta seisma, kuni valmib besee. Selleks vahustada 3 munavalget suhkruga kõvaks vahuks. Soovi korral lisada vanillisuhkrut ja jaotada ahjuplaadil olevcale taigname.

Peale puistata mandlilaaste.

Küpsetada 175kraadises ahjus umbes pool tundi, kuni põhi on küps ja pealmine kiht helepruun.

Lasta saadud koogipõhi täielikult jahtuda ning lõigata täpselt pooleks, et saada 2 ühesuurust osa.
Vahustada koor ja määrida ühele koogipoolele umbes pool vahukoorest, lisada maasikad ning katta maasikad ülejäänud koorega.

Tõsta teine koogipool vahukoorega kaetud poolele ja põhimõtteliselt valmis ta ongi.

Põhimõtteliselt võib veel lõigata ära ebaühtlased ääred ja kaunisada kook pealt marjadega (maasikad, vaarikad, soovitatakse ka kooritud ja tükeldatud kiivisid, aga need ei tohi vahukoorega kokku puutuda, sest see kooslus muutub kibedaks.)

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Mulgikapsad

Guljašš

Marineeritud kilud ehk kojamehe kilud