Lihtne supp

Tahaks midagi sooja kõhutäiteks, aga pole õieti aega ega tahtmist käägis mässata. Siin aitab välja lihtne supp.

Vaja läheb:
mõned kartulid
paar porgandit
peotäis lühikest pastat
kui leidub, pool pakki või pakk külmutatud värskeid aedvilju
värsket kapsast
pakk frikadelle, suvalisi
paar kanakintsu kanakoiba
paar puljongikuubikut

Valmistaine
Kanaliha kasutamisel maitsestada kintsud või koivad soola ja pipraga ning küpsetada ahjus ca 220 kraadises kuumuses umbes tund aega. Seejärel eraldada liha kontidelt, lõigata väikesteks tükkideks ja lisada supile.
Koorida ja tükeldada kartulid ja porgandid, hakkida peakapsas (kui kasututada kanaliha, siis kapsast vaja ei lähe) ning panna keema. Kui supp on keema läinud, vähendada kuumust nii, et poti sisu vaikselt muliseb. Umbes poole tunni pärast lisada hakitud kanaliha, pasta ja külmutatud köögiviljad ning puljongikuubikud. Kui kasutada kanaliha asemel frikadelle, siis tuleb jälgida, et vahu tekkimisel see eemaldada.  Kui on soov saada selget supivedelikku, tuleb frikadellid asetada esialgu eraldi vette keema. Pärast lühiajalist keetmist eraldada keeduveest frikadellid ja asetada supi sisse. Supp on valmis, kui kõik koostisosad on pehmed. Lisada maitse järgi soola ja serveerida.
Frikadellid või asendada ka hakklihaga. Hakkliha lihtsalt praadida sibulaga pannil läbi ja lisada supile nagu frikadellidki. Kui on rohkem aega, lisada hakklihale hakitud sibul, muna, veidi riivsaia või nisujahu, maitsestada soola ja pipraga, vormida saadud segust frikadellid, keeta need eraldi vees läbi (et eraldada vaht ja et supi vedelik jääks selgeks) või asetada frikadellid kohe supi sisse. Viimasel juhul jälgida, et tekkiv vaht saaks ealdatud.
Multikeetja kasutamisel võib kõik koostisosad lisada korraga, kasutada supi valmistamise programmi, supi valmimise aeg orienteeruvalt tund.
Serveerimisel võib suppi maitsestada veel hapukoorega.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Mulgikapsad

Guljašš

Marineeritud kilud ehk kojamehe kilud