Pastasalat kanaga
Üks itaalaiapärane pastasalat kohandatuna meie oludele.
400 g lühikest pastat
3-4 supilusikatäit oliiviõli
200-300 g küpsetatud või suitsutatud kanafileed või kintsuliha
punast või kollast või mõlemat paprikat (kokku umbes üks keskmine paprikakaun)
100 g rohelisi kivideta oliive
ca 100 g rohelist sibulat koos mugulaga
3-4 supilusikatäit majoneesi
1 tl worcestershire kastet
1 sl palsamiäädikat või veiniäädikat
soola, jahvatatud musta pipart
kaunistuseks mõned basiilikulehed.
Pasta (antud juhul sai võetud Hüva fusilli pasta) keeta soolaga maitsetatud vees al dente valmisdusastmeni (al dente tähistab keedetud pasta valmidusastet, mille puhul pole see veel täiesti pehme ehk osutab hambale kerget vastupanu, pakil märgitu puhul tähistab see üldjuhul lühimat valmistusaega). Pärast keetmist pasta loputada külma vee all ja nõrutada. Panna suuremasse anumasse, lisada oliiviõli, segada ning lasta täiesti ära jahtuda.
Kanaliha puhastada nahast, kontidest ning lõigata väiksemateks tükkideks. Paprika ja roheline sibul hakkida peeneks. Antud juhul jäi roheline sibul lisamata, aga sobib ka ilma.
Segada eraldi nõus kanaliha, majonees, paprika, sibul, worcestershire kaste, palsamiäädikas (veiniäädikas), oliivid, sool ja pipar, lisada antud segu pastale ning segada omakorda pastaga. Vajadusel maitsestada veel soola ja pipraga ning lasta veidi maitsestuda. Kaunistuseks veel mõned basiilikulehed.
400 g lühikest pastat
3-4 supilusikatäit oliiviõli
200-300 g küpsetatud või suitsutatud kanafileed või kintsuliha
punast või kollast või mõlemat paprikat (kokku umbes üks keskmine paprikakaun)
100 g rohelisi kivideta oliive
ca 100 g rohelist sibulat koos mugulaga
3-4 supilusikatäit majoneesi
1 tl worcestershire kastet
1 sl palsamiäädikat või veiniäädikat
soola, jahvatatud musta pipart
kaunistuseks mõned basiilikulehed.
Pasta (antud juhul sai võetud Hüva fusilli pasta) keeta soolaga maitsetatud vees al dente valmisdusastmeni (al dente tähistab keedetud pasta valmidusastet, mille puhul pole see veel täiesti pehme ehk osutab hambale kerget vastupanu, pakil märgitu puhul tähistab see üldjuhul lühimat valmistusaega). Pärast keetmist pasta loputada külma vee all ja nõrutada. Panna suuremasse anumasse, lisada oliiviõli, segada ning lasta täiesti ära jahtuda.
Kanaliha puhastada nahast, kontidest ning lõigata väiksemateks tükkideks. Paprika ja roheline sibul hakkida peeneks. Antud juhul jäi roheline sibul lisamata, aga sobib ka ilma.
Segada eraldi nõus kanaliha, majonees, paprika, sibul, worcestershire kaste, palsamiäädikas (veiniäädikas), oliivid, sool ja pipar, lisada antud segu pastale ning segada omakorda pastaga. Vajadusel maitsestada veel soola ja pipraga ning lasta veidi maitsestuda. Kaunistuseks veel mõned basiilikulehed.


Kommentaarid
Postita kommentaar