Rabarberikook
Rabarberikook
Koostisosad
PÕHI
5 tk muna
4-5 sl suhkrut
4-5 sl nisujahu (või 4 sl jahu ja 1 sl kartulijahu)
VAHEKIHT
5 munakollast
400 g hapukoort
5 sl suhkrut
1 sl kartulijahu
400-500 g rbarberit
KATE
5 munavalget
4 sl suhkrut
PÕHI
5 tk muna
4-5 sl suhkrut
4-5 sl nisujahu (või 4 sl jahu ja 1 sl kartulijahu)
VAHEKIHT
5 munakollast
400 g hapukoort
5 sl suhkrut
1 sl kartulijahu
400-500 g rbarberit
KATE
5 munavalget
4 sl suhkrut
Valmistamine
1. Vahustada põhja jaoks munad suhkruga. Korraliku
vahu saamiseks tuleb mune mikserdada vähemalt 10 minutit, soovitatavalt 12-13
minutit. Sõeluda hulka jahu ning segada läbi.
Valada tainas võiga määritud
kõrgete äärtega suuremasse vormi (35 x 30 cm).
Küpsetada ahjus 200° juures ca 15
minutit.
2. Mikserdada
munakollased minuti –paari vältel suhkruga, segada juurde kartulijahu, tükeldatud
rabarberid ja hapukoor.
3. Võta pruunistunud põhi ahjust, laotada
rabarberisegu peale ning küpsetada veel 10–15 minutit.
4. Vahustada katteks munavalged suhkruga. Munavalge
läheb paremini vahtu külmalt ja kui lisada näpuotsaga veidi soola. Esialgu
vahustada munavalged ilma suhkruta, suhkur lisada umbes poole vashustamise ajal
jaokaupa. Vahustamise aeg ligi 10 minutit, kuni vaht on piisavalt stabiilne.
5. Võtta kook ahjust välja ja katta munavalgevahuga.
Küpseta veel umbes 10 minutit, kuni vaht on pruunikas.
Lahti lõigata jahtunult.
Kommentaarid
Postita kommentaar