Rabarberikook


Rabarberikook
Koostisosad
PÕHI
5 tk muna
4-5 sl suhkrut
4-5 sl nisujahu (või 4 sl jahu ja 1 sl kartulijahu)
VAHEKIHT
5 munakollast
400 g hapukoort
5 sl suhkrut
1 sl kartulijahu
400-500 g rbarberit
KATE
5 munavalget
4 sl suhkrut
Valmistamine
1. Vahustada põhja jaoks munad suhkruga. Korraliku vahu saamiseks tuleb mune mikserdada vähemalt 10 minutit, soovitatavalt 12-13 minutit. Sõeluda hulka jahu ning segada läbi. 

Valada tainas võiga määritud kõrgete äärtega suuremasse vormi (35 x 30 cm). 

Küpsetada ahjus 200° juures ca 15 minutit.
2. Mikserdada  munakollased minuti –paari vältel suhkruga, segada juurde kartulijahu, tükeldatud rabarberid ja  hapukoor.
3. Võta pruunistunud põhi ahjust, laotada rabarberisegu peale ning küpsetada veel 10–15 minutit.

4. Vahustada katteks munavalged suhkruga. Munavalge läheb paremini vahtu külmalt ja kui lisada näpuotsaga veidi soola. Esialgu vahustada munavalged ilma suhkruta, suhkur lisada umbes poole vashustamise ajal jaokaupa. Vahustamise aeg ligi 10 minutit, kuni vaht on piisavalt stabiilne.

5. Võtta kook ahjust välja ja katta munavalgevahuga. Küpseta veel umbes 10 minutit, kuni vaht on pruunikas.

 Lahti lõigata jahtunult.


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Marineeritud kilud ehk kojamehe kilud

Mulgikapsad

Guljašš